Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В АРТИЛЕРИЙСКА ВОЙНА РУСИЯ БИЕ УКРАЙНА. ЗАСЕГА

Киев, 10 юни 2022.- Засега руската армия бие украинската в артилерийския дуел, заяви Вадим Скибицкий от нашето военно разузнаване в интервю пред ″The Guardian″.

″В момента на фронта се води ожесточена артилерийска война, – твърди пан Вадим. – И в тази война ние губим″. Защото съотношението на оръдията е 1:15 в полза на руснаците. Всеки ден ние изстреляме 5-6 хил. снаряда, докато при врага този показател кратно е по-голям.

Украйна почти изразходи снаряди съветско производство и в момента използва снаряди натовски стандарт 150 мм.

Казаното от Вадим Скибицкий се потвърждава и от американското военно разузнаване. Според неговите експерти, в Украйна свършват оръдия и снаряди съветска или руска разработка и сега украинската армия изцяло е зависима от западните оръжейни доставки.

Американското оръдие М777 вече активно се използва от украинските артилеристи, но ни трябват повече бройки

По мнение на украинския военен експерт Олег Жданов, очаква се нашата артилерия да бъде попълнена с много по-точни в сравнение на руските американски (по ленд-лиз), британски, чешки и полски артилерийски системи към средата на юли – началото на август, за когато, както се твърди, се планира украинско контранастъпление на юг, в района на Харкив и в Донбас.(УВести)