Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРЕМЪЛ ОТНОВО ТЕСТВА ПЕТАТА СИ КОЛОНА НА БАЛКАНИТЕ, СМЯТА МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ

София, 07 юни 2022.- ″Русия по всякакъв начин се опитва да тества петата си русофилска колона в България, в Северна Македония и в Черна гора. Москва знае, че румънците, за разлика от нас, не се снишават и нямаше да допуснат полета на Сергей Лавров до Сърбия″, заяви пред Нова ТV политологът Момчил Дойчев, цитиран от Фактор.БГ.

Момчил Дойчев

Забраната руски самолети да прелитат над страни от ЕС, с изключение на някои хуманитарни полети, важи с пълна сила. Така че и на Лавров, и на други главатари на руския режим, които са военнопрестъпници, начело с Путин, им е забранено да летят. Странно ми е защо днес децата им не са в Северна Корея, а в Западна Европа и САЩ. Рогозин тества тези кръгове, които се опитват да ни направят заложници на руските интереси.

Според политолога, българското оръжие за Украйна е изключително важно, но ключовият момент е българската позиция. Ние разполагаме с оръжието, което украинците искат и задължително трябва да го дадем като солидарност с борещия се украински народ срещу агресорите. Лъжа е на Корнелия Нинова, че е взето такова решение (да не се въоръжава Украйна – б. ред.). Взето е решение да се ремонтират танкове, което е доста странно. Правителството спокойно може да реши този въпрос. Може да влезе и в парламента, за да се види кой накъде е. Ако трябва, БСП да напусне кабинета. Тогава ще имаме правителство на малцинството. За съжаление, зависимостта от Русия е много голяма. Там са кръгове от президента, през правителството и откровената антибългарска партия в парламента. Това, което би следвало да се направи и ние сме го предлагали от Атлантическия съвет е да сменим остарялото съветско въоръжение с модерно натовско на изгодна цена. Тези кръгове на руската олигархия и мафия имат много силно влияние у нас. Партията на Стефан Янев е поредният проруски проект, който иска да ни отдалечи от Европа и да ни върне в тоталитарното минало. Това са опасни каскади, които се финансират от Русия с пари, които са ограбени от нас″, категоричен е Момчил Дойчев.(УВести)