Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГЪЛЪБЪТ ЕМАНУЕЛ МАКРОН МОЛИ ЯСТРЕБИТЕ ДА НЕ УНИЖАВАТ РУСИЯ, ЗАГРИЖЕН Е ЗА АГРЕСОРА ПУТИН

Киев, 07 юни 2022.- ″Много е важно да не унижаваме Русия, за да може след края на войната да се намери дипломатическо решение″, – заяви френският президент Емануел Макрон, давайки интервю на местните регионални медии.

Емануел Макрон

Гълъбът Макрон се е загрижил за агресора, циника и лицемера Владимир Путин, целял да заличи украинския народ, убил хиляди украинци, включително около 300 деца, разрушил нашата инфраструктура и икономически съсипал Украйна, предизвикал бежанска вълна и заплашил най-малко 400 млн. души, предимно в Северна Африка, да останат без жито и да умрат от глад.

От началото на войната (24 февруари) Макрон често се е обаждал на Путин, за което постоянно е бил критикуван от ястребите Вашингтон, Лондон, Варшава и други европейски столици, които искат Москва да бъде омаломощена до такава степен, че повече да не заплашва световния ред и международната сигурност.

Но френският президент, спечелил неотдавна втори мандат, смята, че ролята на Франция е била да бъде посредник между Украйна, колективния Запад, и Русия .″Според мен, и съм му (на Путин) казал неведнъж, че прави историческа и фундаментална грешка, която ще се отрази върху народа му, върху него и руската история като цяло″, – смята Макрон.

Франция помага на Украйна във военно и финансово отношение, но, за разлика от други европейски лидери, все още не е посетил Киев, въпреки покана от Владимир Зеленский.(УВести)