Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН: ПУТИН ТРЯБВА ДА ВИДИ, КАК СТРАТЕГИЧЕСКИ ГУБИ, А УКРАЙНА ПОБЕЖДАВА

Киев, 02 юни 2022.- ″Украинците трябва да спечели тази война, а Путин да види едно тежко стратегическо поражение″, – заяви днес президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава ″Цензор.Нет″.

Владимир Путин е на власт в Русия от 2000 г.

Според нея, нахлуването в суверенна страна следва много скъпо да струва на агресора. Всички сме за Украйна. Предоставяме не само военна помощ, но и финансова за закупуване на военна техника.

Владимир Путин мобилизира армията си, за да нападне Украйна, а ЕС в отговор мобилизира цялата си икономическа мощ.

″Санкциите са тежък удар по руската икономика, която не е съвременна, а се базира върху използване на изкопаеми ресурси, – каза още Урсула фон дер Лайен. – Затова, ако искаме да ударим по ″военния скрин″ на Кремъл, трябва да се откажем от зависимостта си от руските въглеводородни ресурси″.

ЕС одобри шестия пакет санкции, които трябва да лишат руската икономика от 22 млрд. евро месечно и тя да падне поне с 15%.(УВести)

Нашата справка:

До края на 2022 г. ЕС ще намали вноса на руския петрол с 90%. Руската ″Сбербанк″ ще бъде изключена от международната разплащателна система SWIFT. Забраната се разпространява и върху три руски медии, които се излъчват в ЕС, и върху някои руски физически лица.