Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОБРАЗЦОВИ БЕЖАНЦИ

София, 01 юни 2022.- Някой ден, ако се наложи да сме бежанци, ще сме под общ знаменател, пише във Фейсбук известната българска ТВ журналистка Миролюба Бенатова.

С човека, който закопа починали на плитко, за да вземе парите на близките им. С този, който си хвърля боклука през прозореца. Чупи ребрата на жена си, защото не му е донесла пари за пиене. Пише Й вместо И.

Печели медали на олимпиади по художествена гимнастика и математика. Обича. Усмихва се. Задържа вратата на асансьора, за да ви изчака. Плаща данъци. Има каравана. Няма кемпер и каравана. Има село. Гледа животни. Няма село. Яде био. Яде всичко. Себе си, също.

Медитира.

В нечии други очи ние ще сме тези, които не сме. Гадно е. Но така става. Все пак, ние сме добри хора. Сигурно и като бежанци ще сме такива. И ще го понесем.

С удоволствие ще се настаним в ламаринени контейнери и, разбира се, че ще сме благодарни за подслона, който ни е даден. Няма да се опитваме да минем по втория начин, няма да ни събират из басейните (мразим морето, особено първа линия), няма да бягаме без да си платим. Ние само в мирно време се убиваме за парко място и пълним рубриката “дръжте крадеца”. На война ще сме други. Ние, бъдещите образцови бежанци.