Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СОЦИОЛОГИЯ: ПРИЯТЕЛИТЕ НА УКРАЙНА СА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ПОЛША И САЩ, КАЗВАТ УКРАИНЦИТЕ

Киев, 31 май 2022.- Сега в първата тройка на приятели на Украйна влизат Великобритания – 66%, Полша – 65%, и САЩ – 63%. Това показват данните на фонда ″Демократични инициативи″ и Центъра ″Политическа социология″.

Преди война в почетната тройка вместо Великобритания е влизала Германия с 28%, но с руското нахлуване в Украйна Берлин със своята беззъба политика против агресора се премести в ″трета глуха″.

Къде е България? Вероятно, в групата ″Други″ с 3%.

За войната в Украйна са виновни и обикновени руснаци, казват 54% от украниците

На въпрос, кой е виновен за войната, 96% от допитаните украинци отговарят еднозначно – руско ръководство, но 54% обвиняват и т.н. руски народ. Следва да подчертаем, че има и други ″интересни″ мнения: виновно е НАТО – 9%, ръководството на Украйна – 5%, ръководството на САЩ – 5%.

Руската агентура на Запада прокарва идеята Украйна да направи териториални компромиси в полза на Москва и тогава войната ще спре. Но 78% от украинците са против всякакви отстъпки.

Какво означава ″победа″ за нашенците? За 42% – изгонване на руските войски и възстановяване на границите към 2014 г., т.е., с Крим и Донбас. За 41% – пълен разгром на руската армия и помощ за въстание в Русия с цел тя да бъде раздробена. Да оставим Крим на руснаците, но останалото да си върнем, казват 6%, а 3% са съгласни и Крим, и Донбас да оставим на Русия. Само 1% от допитаните допуска раздяла с Крим, Донбас, Херсонска и Запорожка област.(УВести)