Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАД 90% ОТ УКРАИНЦИТЕ МРАЗЯТ РУСИЯ, ПРЕДИ ВОЙНАТА ТЕ БЯХА 50%

Киев, 30 май 2022.- С нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари т.г. с 42% скочи броят на украинци, които мразят РФ, т.е., сега те са 92%, показват данните на Киевския международен институт по социология. Само 2% подкрепят страната-агресор.

Мразят Русия навсякъде в Украйна, но най-много – 95%, в Централна Украйна, и по-малко, но все пак доста – 85%, в Източна Украйна.

Интересни са и други данни: 80% от тези, които преди войната са имали положително отношение към Русия, сега са противоположно мнение.

На въпрос, какви чувства предизвиква войната на Русия против Украйна, 53% отговарят – гняв, ненавист и отвращение; 53% – гордост за Украйна и армията; 38% – страх и тревога, а 19% – направо са шокирани.(УВести)

Нашият коментар:

Путин се оказа най-успешният консолидатор на украинската нация. Това, което нашият политически елит не e успял за 30 години, Кремъл е направил за три месеца. Дори в тази, рускоезичната част на Украйна, която Москва смята за ″своя″ и е пратила армията си да я ″освобождава″ от ″нацисти″, руснаците вече нямат никакъв шанс.