Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

FORBES: ЗА ТРИ МЕСЕЦА ВОЙНА УКРАИНСКАТА АРМИЯ УНИЩОЖИ РУСКА ТЕХНИКА ЗА $13 МЛРД.

Киев, 24 май 2022.- За 90 дни война нашата армия унищожи всякаква руска техника за $13 млрд., съобщава ″Forbes″.

Най-скъпото извадено от строя изделие е ракетният крайцер ″Москва″, потопен с две украински крилати ракети ″Нептун″. Неговата цена е $750 млн. Следва транспортният самолет Ил-76, струващ $86 млн. и свален в самото начало на войната край Киев (летище на КБ ″Антонов″ в Гостомил, 15 км от столицата), и големият десантен кораб ″Саратов″, чиято цена е $75 млн.

Изданието твърди, че през първия период на войната всяка седмица Русия е губила военна техника за $1,5 млрд., но после този показател се ″по успокои″. ″Forbes″ пише, че, например, от 16 до 22 май Москва се лиши от всякакъв вид техника само за $400 млн. Съобщава се, че руснаците са започнали за изваждат от складовете си танкове Т-62, произведен през… 1957 г.

Списанието публикува таблица, от която следва, че в горното число $13 млрд. влизат: самолети и хеликоптери – $6 млрд., танкове и БМП – $4 млрд., кораби и катери – $1 млрд., друга техника – $2 млрд.(УВести)

Нашата справка:

Всеки ден война струва на Кремъл $900 млн., т.е., за 90 дни руснаците са инвестирали в разрушаване на Украйна $81 млрд. Колко ли тоалетни чинии, откраднати от украинските къщи от мародери от Бурятия, могат да се купят за тази сума и да спестят на ″братушките″ измръзване на дупетата им, а и нещо друго в кенефи навън?