"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДО СЕПТЕМВРИ РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ОТСЛАБНЕ И УКРАЙНА ЩЕ МОЖЕ ДА Я ИЗБУТА, СМЯТА ГЕНЕРАЛ ХОДЖЕС

Киев, 21 вай 2022.- Очаквам в края на лятото руската армия да отслабне и Украйна, чийто военен потенциал дотогава ще нарасне, ще може да предприеме контранастъпление и да отхвърли руснаците поне към линията преди войната – 24 февруари.

Бен Ходжес

Това заяви генерал Бен Ходжес – бивш командващ на сухопътните сили на САЩ в Европа. Пред ″Гласът на Америка″ той сподели, че Русия не успя да постигне целите си – окупиране по-голямата част от Украйна заедно със столицата Киев, руското министерство на отбраната се оказа една дълбоко корумпирана институция, а руските войници – убийци, използвали оръжие против цивилно население и обекти. Генералът напомни, че Владимир Путин дори даде почетно, гвардейско, звание на бригади, причастни към убийствата в Буча край Киев.

Същевременно, Бен Ходжес отбеляза, че руската армия все пак успя да завземе някои територии, особено в Южна Украйна, и нанася огромни вреди на украинската икономика, по-специално, в Черно море блокира износ на нашето зърно. Но всичко това не може да се окачестви като руска победа, особен ако се съпостави с поставените от Кремъл цели.

Според генерала, потенциалът на Русия не е безкраен и кулминацията ще настъпи в края на лятото, когато при руснаците вече няма да има желаещи да воюват, както и волята за борба, а мунициите ще свършат. По мнение на различни анализатори, Кремъл харчи за войната в Украйна $900 млн. всеки ден. Затова, смята Бен Ходжес, най-късно през  септември украинската армия ще има достатъчен потенциал (ако западната помощ не спре) и ye може да предприеме контранастъпление, за да избута руснаците към линията преди войната.

Обаче някои военни експерти твърдят, че Киев може и да не спре на линията от 24 февруари, а да продължи да освобождава и изгонва руснаците включително от целия Донбас и Крим. Това ще означава край на Путин и неговото управление, а Русия ще бъда отслабена до степента, която няма да й позволи в близко бъдеще да представлява заплаха за световния мир и международната сигурност, към което се стреми Вашингтон и Лондон.(УВести)