Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЛОНДОН ПОДКРЕПЯ ИДЕЯТА ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ТРИБУНАЛ ЗА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ПУТИН

Киев, 18 май 2022.- Великобритания е убедена, че е нужно Владимир Путин и неговите хора да бъдат наказани за военни престъпления в Украйна.

Това заяви Лиз Тръс – външен министър на Великобритания, съобщава ″The Guardian″, цитиран от ″Цензор.Нет″. ″Ние осъзнаваме, че Путин и всички, които стоят зад тези ужасни злодеяния, извършени в Украйна, трябва да бъдат привлечени към отговорност, – каза Тръс.- Ние много тясно работим с Международния наказателен съд″.

Лиз Тръс

Великобритания изпрати в Украйна експерти, които помагат да се събират доказателства за руските престъпления и свидетелства на очевидци.

Разговаряхме с украинското правителство за идеята за трибунала и в момента я изучаваме. Искаме да се разработи най-ефективен начин за преследване за тези ужасни военни престъпления, включително изнасилвания, сексуално насилие, убийства на мирни граждани и т.н. ″Ако трибуналът помогне за това, то Великобритания, разбира се, ще го подкрепи″, – категорична е Лиз Тръс.

Нашата справка:

Службата за сигурност на Украйна засега установи самоличност на 1140 руски военнослужещи, извършвали престъпления против мирно население в Киевска област и Северна Украйна.

Още по темата:

ОМБУДСМАН ЛЮДМИЛА ДЕНИСОВА РАЗКАЗА ЗА ЗВЕРСТВА НА РУСКИТЕ ФАШИСТИ В УКРАЙНА

МЕЖДУНАРОДНИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД ДА ПОСЕТИ БУЧА – САМО ТАМ ИМА СТОТИЦИ УБИТИ МИРНИ ЖИТЕЛИ