Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОМБУДСМАН ЛЮДМИЛА ДЕНИСОВА РАЗКАЗА ЗА ЗВЕРСТВА НА РУСКИТЕ ФАШИСТИ В УКРАЙНА

Киев, 17 май 2022.- ″Интервюто е ужасно! – споделя пред ″Цензор.Нет″ Олеся Бацман, която разговаря с украинския омбудсман Людмила Денисова.- Но светът трябва да знае за това″.

Людмила Денисова

Около Киев са убити хиляди мирни жители, точният им брой ще се разбере по-късно, в момента са обявени за издирване 16 хил. души от Буча, Ирпин, Гостомил и други градове и села край Киев и в Северна Украйна.

По ″гореща линия″ се обажда, например, жена и казва, че е бременна от руския варварин. ″Какво да правя, как да живее по-нататък?″ – пита тя. Такива случаи са хиляди, включително с тийнейджърки. С тях работят психолози и психиатри, но и самите те – тези специалисти, вече имат нужда от помощ. Те са стресирани от чутото. Людмила Денисова разказа за шокиращ случай, когато москалите 10 часа насилват 11-годишно момченце пред очите на вързаната му майка. Или едновременно насилват 16-годишно момиче и нейната баба на 78 години…

″Сексуалното насилие на украинските жени и деца е оръжие на руската армия, – казва пани Людмила. – Това е геноцид. Руският войник насилва всички – мъже, стари хора, момиченца и момченца, цели семейства. Тези войници са на 20-25 години, те са израснали и са се сформирали по времето на Владимир Путин, те са възпитани от неговата пропаганда. Престъпленията си вършат публично и не се страхуват″.

Украинските следователи заедно със западните си колеги събират данни за руски престъпления в Украйна против цивилно население, за да бъдат представени пред Международния наказателен съд и пред Европейския съд по правата на човека. Освен това, според някои сведения, в Украйна се създава структура по примера на израелския ″Моссад″, която ще издирване и наказва виновните за престъпления в страната ни – става дума не само за редови войници-насилници, но и за артилериiки, ракетчици, летци, обстрелвали и бомбардирали украинските градове и села.(УВести)

Интервюто на Людмила Денисова е на руски език и може да го видите ТУК

Още по темата:

Службата за сигурност на Украйна установи 1140 руски военнослужещи, извършвали престъпления против мирното население в Киевска област.

Един от тях е Булат Фассаханов, роден през 2001 г., от Татарстан, служи в 30-та отделна мотострелкова бригада, Централен военен окръг на Руската Федерация.

Окупантът, най-напред, самостоятелно изнасилва млада украинка, а след това – заедно с трима другари. По това време родителите на девойката са заключени в мазето на къщата им.

Разпознат е от жертвата. В генералната прокуратура на Украйна Фассаханов се води като заподозрян в нарушаване на законите и обичаите на войната.