Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

″THE NEW YORK TIMES″: РАЗГРОМ НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ ОКОЛО БИЛОГОРИВКА ПОРАЖДА УСЕЩАНЕ ЗА КАТАСТРОФА

Киев, 16 май 2022.- Загубите на руските войски, опитали се да форсират река Сиверски Донец в Луганска област, са едни от най-мащабните от началото на войната и следва да пораждат в Русия усещане за катастрофа, четем във вчерашния брой на ″The New York Times″.

Според изданието, което твърди, че е използвало само открити източници, там руснаците са загубили над 400 убити и ранени.

Унищожена руска техника край Билогоривка

Форсирането на реката започва на 11 май от 550 войници от 74-та мотострелкова бригада на 41-а общовойскова армия. Целта е била да обкръжат украинските войски в района на град Рубижне. Но офанзивата претърпя пълен провал. Сателитните снимки показват, че украинската артилерия унищожи всички понтонни мостове и над 80 бройки различна военна техника.

За тази загуба дори започват да пишат руски блогери, които обвиняват командване в некомпетентност, т.е., събитието влиза в руското, строго цензурирано, информационно пространство.

Очевидно, заключва изданието, ако броят на загубите се потвърди, разгромът край Билогоривка ще се превърне в най-мащабната битка досега през тази война. Разбира се, без да се брои флагманският крайцер ″Москва″, успешно потопен от украинските крилати ракети ″Нептун″, когато от екипажа над 500 души живи остават не повече от 45.(УВести)