Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЛАДИМИР ПУТИН – НЕВЕРОЯТЕН СТРАТЕГ, ВЕЛИК ТАКТИК, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВИЗИОНЕР!

София, 14 май 2022.- Владимир Путин с тази война направи толкова много за обединена Европа, че вече спокойно можем да го наричаме “Владимир Путин – Еврообединител”, пише във Фейсбук историкът Емил Джасим:

Емил Джасим

1. Консолидира НАТО по начин, невиждан от основаването на организацията през април 1949 г. досега – не само възстанови скъсаната от Тръмп връзка на САЩ със съюзниците в Северноатлантическия пакт и с ЕС, но направи абсолютно немислимото – накара вечно неутралните негови съседи Финландия и Швеция да кандидатстват за членки в НАТО и така да увеличи сухопътната си граница границата с военния съюз с още 1300 км.

НАТО никога в своята история не е била толкова обединена и подкрепяща нападната от руснаците страна – нито през съветското нахлуване в Унгария през 1956 г., нито при онова срамно и предложено от Тодор Живков нахлуване в Чехословакия през 1968 г., нито при падането на Берлинската стена.

НАТО не действа като военен съюз по този начин дори при нахлуването на Саддам в Кувейт с аргументи, сходни на тези на Путин за Украйна.

2. Обедини по невиждан досега начин Европейския съюз. Европейският съюз действа за пръв път в своята история толкова категорично и в невиждано досега съгласие.

Толкова сурови санкции не е имало против нито една държава през последните 30 години.

Дори срещу диктатора Саддам Хюсейн и срещу лудите аятолласи в Иран санкциите бяха по-меки.

3. Изобличи окончателно русофила Бойко Борисов

Всички в България разбраха защо Бойко Борисов с такова усърдие построи само за две години “Руски поток” с 3 млрд. лева български държавни пари, докато за 3 мандата в 12 години управление не успя съвсем умишлено да завърши газовата връзка с Гърция.

Впрочем, така късна и още нещо – за 11 години в три мандата Борисов не построи нито една магистрала от начало докрай, а тук руснаците за две години с нашите пари построиха няколкостотин километра сложна газова инфраструктура.

4. Обедини по безпрецедентен начин украинския народ вътрешно, а и с другите славянски народи. Полша, Чехия, Словакия и дори България (въпреки Стефан Янев и Корупция Нинова) обявиха безпрецедентна подкрепа за Украйна, а освен това затвориха и въздушното си пространство за руски самолети.

6. Спря ″Газпром″ от европейския футбол като предизвика дори ултракорумпираните ФИФА и УЕФА да изхвърлят не само националния отбор на Русия, но и клубните отбори от всички турнири на двете футболни асоциации. Нещо повече, свръхкорумпираната УЕФА прекрати изключително лукративния си спонсорски договор с ″Газпром″, за който търпеше множество критики.

Германският футболен отбор ″Шалке 04″ скъса с основния си спонсор ″Газпром″ и това предизвика президента на “кръвния враг”, както гласи клишето, ″Борусия″ Дортмунд да заяви, че ще помогне на вечния си съперник, защото е показал гръбнак.

В резултат на решенията на ФИФА и УЕФА Русия няма да може да участва в баражите за световното първенство по футбол в Катар, а Спартак Москва е изхвърлен от Лига Европа и няма да може да изиграе мачовете си с RB Leipzig. Именно футболът беше последното спортно убежище, където все още руснаците можеха да си чуят химна.

7. Увеличи бюджетите за отбрана на всички европейски страни

Германия до увеличаване на военния си бюджет до 2% от БВП и Швеция до даряване на противотанкови оръдия.

И двете държави след Втората световна война разчитат на производство и силна икономика, а не на въоръжаване до зъби.

8. Неутрализира неутралитета на Швейцария

Без съмнение най-любимо ми е постижението на Путин, с което надминава дори Хитлер. Запазилата неутралитет и при двете световни войни Швейцария за пръв път го наруши и взе недвусмислено страната на Украйна, включвайки се в санкциите срещу Русия.

Невероятен стратег, велик тактик, изключителен визионер! Путин – Еврообединител!(УВести)