Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА ПРОМЕНЯ ЦЕЛИТЕ СИ. ВЕЧЕ ИСКА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ, С КРИМ И ДОНБАС

Киев, 11 май 2022.- Украйна преосмисля целите си в тази война. ″Картината на победата е концепция, която се развива″, заяви в интервю пред “Financial Times” външният министър на страната Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба

Първоначално целта беше врагът да бъде спрян и всички да се върнат ситуацията преди 24 февруари, когато Русия нападна Украйна, и Москва да плати за причинените от нея щети.

″Сега, ако сме достатъчно силни на фронта и спечелим битката за Донбас, което е решаващо за по-нататъшната динамика на войната, то, безусловно, победата за нас ще бъде освобождаване и на останалите наши територии″, – сподели Кулеба.

Министърът каза, че при условие получаване на повече военно подкрепа Украйна ще може да освободи Херсонска област, да разгроми руския Черноморски флот и да разблокира достъпа ни към Черно море и да възстанови нашата експортна икономика.

Същевременно Кулеба допуска, че, ако кръвопролитието ще стане прекалено непоносимо, ще се наложи да се водят преговори. Затова към този момент официален Киев би искал да стигне с ″много добри карти″.

Дмитро Кулеба е категоричен, че колективният Запад ще продължи да ни подкрепя, той също иска украинците да избутат Русия от Крим и Донбас, тъй като именно агресията на Москва е дала на Запада ″ново усещане за целта″. Съпротивата на Украйна е върнала на САЩ и ЕС единство. ″Там вече виждат, че нашата победа ще бъде и тяхната победа, затова вярвам, че ще продължат да ни подкрепят″, – смята министърът.(УВести)