Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

″РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СТИГНАТ ДО ГРАНИЦАТА С ПОЛША″, КАЗВА РУСКИЯТ ДЕПУТАТ ТОЛСТОЙ

Киев, 08 май 2022.- ″Когато нашата армия ще прегази цяла Украйна и ще стигне до границата в Полша, тогава ще кажем, че ″специалната военна операция″ е приключила″, – заяви Пьотър Толстой – депутат в руската Дума от путинската партия ″Единна Русия″, пред италианското издание ″La Repubblica″.

Пьотър Толстой

Русия няма да спре, докато не стигне до полската граница и докато Украйна няма да бъде ″денацифицирана″ и ″демилитаризирана″ и повече няма да може да бъде ″анти-Русия″, което Западът се стреми да прокарва над 30 години, категоричен е Толстой.

На въпрос, а колко ще продължи тази ″спецоперация″, той отговори: ″Колкото трябва, толкова!″

За българската публика Пьотър Толстой е познат от 2019 г., когато в интервю пред Цветана Кръстева от БНТ заяви, че скоро ″България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме″.

Алексей Журавльов

Същевременно друг руски депутат – Алексей Журавльов, вчера заяви, че за ″денацификация″ на Украйна е достатъчно 2 млн. украинци да бъдат или изгонени от Украйна, или направо унищожени.(УВести)

Нашият коментар:

Независима, суверенна, свободна, демократична, процъфтяваща и европейска Украйна означава смърт за Русия. В Москва вече не крият, че под ″денацифицикация″ и ″демилитаризация″, обявени от Путин на 24 февруари като цели на ″специална военна операция″, сиреч, нахлуването в страната ни, се крие заличаване на всичко украинско – етнос, език, култура, самобитност, и превръщането на народа ни в ″малороси″ без род и без корен. На правен език това означава ГЕНОЦИД.