"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

″РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СТИГНАТ ДО ГРАНИЦАТА С ПОЛША″, КАЗВА РУСКИЯТ ДЕПУТАТ ТОЛСТОЙ

Киев, 08 май 2022.- ″Когато нашата армия ще прегази цяла Украйна и ще стигне до границата в Полша, тогава ще кажем, че ″специалната военна операция″ е приключила″, – заяви Пьотър Толстой – депутат в руската Дума от путинската партия ″Единна Русия″, пред италианското издание ″La Repubblica″.

Пьотър Толстой

Русия няма да спре, докато не стигне до полската граница и докато Украйна няма да бъде ″денацифицирана″ и ″демилитаризирана″ и повече няма да може да бъде ″анти-Русия″, което Западът се стреми да прокарва над 30 години, категоричен е Толстой.

На въпрос, а колко ще продължи тази ″спецоперация″, той отговори: ″Колкото трябва, толкова!″

За българската публика Пьотър Толстой е познат от 2019 г., когато в интервю пред Цветана Кръстева от БНТ заяви, че скоро ″България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме″.

Алексей Журавльов

Същевременно друг руски депутат – Алексей Журавльов, вчера заяви, че за ″денацификация″ на Украйна е достатъчно 2 млн. украинци да бъдат или изгонени от Украйна, или направо унищожени.(УВести)

Нашият коментар:

Независима, суверенна, свободна, демократична, процъфтяваща и европейска Украйна означава смърт за Русия. В Москва вече не крият, че под ″денацифицикация″ и ″демилитаризация″, обявени от Путин на 24 февруари като цели на ″специална военна операция″, сиреч, нахлуването в страната ни, се крие заличаване на всичко украинско – етнос, език, култура, самобитност, и превръщането на народа ни в ″малороси″ без род и без корен. На правен език това означава ГЕНОЦИД.