Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ТАЗИ ВОЙНА УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ И НИЕ ПОМАГАМЕ ЗА ТОВА, КАЗВАТ В НАТО

Киев, 08 май 2022.- Тази война скоро няма да завърши, но Украйна ще победи и ние помагаме за това, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю пред немското издание ″Welt″. Същевременно алиансът ще направи всичко воeните действия да не се прехвърлят към други страни.

Йенс Столтенберг

Според Столтенберг, следващите седмици ще бъдат много трудни. Русия ще атакува в източната част на Украйна, ще продължи да разрушава украинската инфраструктура.

В НАТО виждат разлика между руската и украинската армия. Украинците са храбри, знаят, за какво воюват, докато при руснаците управлението е лошо, моралният дух е нисък, мнозина от тях не знаят, за какво се бият.

Алиансът съзнателно не е страна във войната. Същевременно ние увеличаваме нашите сили и техника на източния фланг, за да защитим нашите членове, каза Столтенберг. ″От Москва чуваме заплашителна ядрена реторика, което е безотговорно и необмислено, защото не е възможно една ядрена война да бъде спечелена″, категоричен е генералният секретар.

Украйна трябва да спечели тази война, защото украинците бранят страната си. НАТО никога няма да приеме анексията на Крим, не приемаме и руския контрол върху част от Донбас, заяви Йенс Столтенберг.

В САЩ е приет закон за ленд-лиз, който утре ще бъде подписан и с който Вашингтон се задължава да снабдява Украйна с тежко оръжие. Същото ще пристига и от други страни на НАТО – Германия, Франция, Нидерландия, Полша.(УВести)