Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛАФ ШОЛЦ: ВЛАДИМИР ПУТИН НЕ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ПРОТИВ УКРАЙНА!

Киев, 06 май 2022.- Русия и Владимир Путин не трябва да спечелят тази война против Украйна, защото в противен случай се създава риск от международно своеволие, смята канцлерът на Германия Олаф Шолц, съобщава ″Європейська правда″.

Агресията на Русия против Украйна е най-голяма катастрофа на нашето време, заявява Шолц. След тази унищожителна война светът вече няма да бъде същият, няма го вече. Европейският мирен ред, който се установи след края на ″студената″ война, си отива и то радикално.

След 1989 г. мнозина са смятали, че поради развитие на тесни международни връзки ескалацията вече е невъзможна. Сега виждаме, че това не е така, казва Шолц. Всякаква рационална логика за разходи и изгоди е невалидна, когато ирационалните действащи лица чрез идеологическа слепота хвърлят идеята за сътрудничество и взаимозависимост на националните икономики на вятър, твърди канцлерът.

В началото на войната (24 февруари) Германия зае по-скоро неутрална позиция и дори не е искала да доставя на жертвата – Украйна, тежко оръжие. Но с времето под натиска на опозицията и общественото мнение, а и след неоправданата агресия и зверства на руската армия в Украйна и масово нарушаване на международното хуманно право и правата на човека, официален Берлин промени подхода си и застана редом до Лондон, Вашингтон, Париж и Варшава – най-верните съюзници на Киев.(УВести)