Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ОСВОБОДИ ВСИЧКИ СВОИ ТЕРИТОРИИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КРИМ И ДОНБАС

Киев, 28 април 2022.- Трябва да въоръжим Украйна до такава степен, че тя да може да освободи всички свои окупирани територии, включително Крим и Донбас.

Това заяви Лиз Тръс – ръководител на външнополитическото ведомство на Великобритания, пише ″Таймс″. Тя е сигурно, че Западът ще може да помогне на Киев с оръжие и санкции против Русия. ″Тази война е обща и победата на Украйна е стратегически императив за всички нас″, – заяви Тръс. Според нея, ако Путин постигне териториални придобивки в Украйна, то това ще повлече след себе си ″неизброими нови страдания за цялата Европа″.

Освен че Западът да помага на Киев с оръжие, логистика, разузнавателни данни и др., следва да се използват и налични икономически лостове Русия да бъде избутана от западни пазари.

Действията на колективния Запад трябва да лишат Путин от възможността за обяви своя победа в Украйна и да използва тази война като катализатор за налагане на нов световен ред.

Към днешна дата руските загуби в Украйна са: 22800 убити, над 68400 ранени, 970 танка, 2389 бойни бронирани машини, 431 артилерийски системи, 187 самолети, 155 хеликоптери и 1688 бройки автомобилна техника.(УВести)