Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram

УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ОСВОБОДИ ВСИЧКИ СВОИ ТЕРИТОРИИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КРИМ И ДОНБАС

Киев, 28 април 2022.- Трябва да въоръжим Украйна до такава степен, че тя да може да освободи всички свои окупирани територии, включително Крим и Донбас.

Това заяви Лиз Тръс – ръководител на външнополитическото ведомство на Великобритания, пише ″Таймс″. Тя е сигурно, че Западът ще може да помогне на Киев с оръжие и санкции против Русия. ″Тази война е обща и победата на Украйна е стратегически императив за всички нас″, – заяви Тръс. Според нея, ако Путин постигне териториални придобивки в Украйна, то това ще повлече след себе си ″неизброими нови страдания за цялата Европа″.

Освен че Западът да помага на Киев с оръжие, логистика, разузнавателни данни и др., следва да се използват и налични икономически лостове Русия да бъде избутана от западни пазари.

Действията на колективния Запад трябва да лишат Путин от възможността за обяви своя победа в Украйна и да използва тази война като катализатор за налагане на нов световен ред.

Към днешна дата руските загуби в Украйна са: 22800 убити, над 68400 ранени, 970 танка, 2389 бойни бронирани машини, 431 артилерийски системи, 187 самолети, 155 хеликоптери и 1688 бройки автомобилна техника.(УВести)