Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ПОЛУЧИ ПРИСЪДА – ПРОТИВ НЕЯ Е СФОРМИРАНА КОАЛИЦИЯ ОТ 40 СТРАНИ

Киев, 27 април 2022.- Вчерашната среща в базата на НАТО ″Рамщайн″ в Германия показа, че имаме коалиция от 40 страни, която е против Русия, смята Олексий Голобуцкий от украинската агенция за моделиране на ситуации.

Сред 40-те страни е и Украйна

Според него, от тази среща могат да се направят следните изводи:

Първо. САЩ и НАТО са ориентирани Украйна да победи. Става дума не за примирие, за компромис или за прекратяване на огъня. Те се стремят към украинска победа и максимално отслабване на Русия. Да, кестените ще се вадят с наши ръце, но, в края на краища, това е в наш интерес. В противен случай Москва се закани да ни заличи като нация. Т.е., имаме ситуация, когато нашите интереси и интересите на САЩ (НАТО) по този въпрос съвпадат.

Второ. Все пак трябва да се говори за Трета световна война. Защото, когато 40 страни публично и официално се съгласяват максимално ефективно да ни осигуряват с оръжие за победа над Русия, то това говори за едно: цивилизованият свят застава против Русия. Форматът на войната не е локален, дори не е регионален, а планетарен. Планетата ни се раздели неравномерно: от една страна – Русия и няколко нейни сателити, и от друга – най-силните световни икономики.

Отдясно – министър на отбраната на Украйна Олексий Резников

Трето. Сега можем всичко. Повече няма да ни ограничават със спазване рамките за ″отбранителна война″, ″защита″ и др. Вече не ни предпазват от ″ескалация на конфликта″. Вече можем да се целим по важни обекти на територията на Русия. Държавният министър на въоръжените сили на Великобритания Дж. Гиппи заяви: ″Подкрепяме правото на Украйна да удря по руската територия″. Целта е да нарушаваме руската логистика, транспортиране на гориво, да разрушаваме складове с боеприпаси. Международната общност предоставя на Украйна далекобойна артилерия, която може да поразява цели на руската територия. Към 63-я ден от руското нахлуване това вече става част от играта.

В ″Рамщайн″ на Русия е обявена присъда – открито и публично: Кремъл е обречен, той вече е мъртъв, но все още не го осъзнава, смята Олексий Голобуцкий.(УВести)