Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА И СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА ЗА РУСИЯ

Киев, 25 април 2022.- Тази война ще се превърне в победа за Украйна и стратегическа грешка за Русия, смятат в държавния департамент на САЩ.

Нед Прайс

Неговият говорител Нед Прайс подчерта, че украинската армия не позволи на Москва да превземе Киев и в крайна сметка украинците ще спечелят битката за Украйна. ″И в това няма нищо странно, – каза той. – Украинците воюват самопожертвователно, решително, мотивирано, настървено″. Прайс добави, че тук огромно значение има помощ, която на Украйна оказват САЩ и още почти 30 страни от целия свят.

Говорителят на държавния департамент заяви, че САЩ ще предоставят на Украйна тежко и друго въоръжение, необходимо за водене на нов тип боеве, които ще видим в Донбас и южната част на страната. Но, за съжаление, ще се сблъскаме и с нови факти за зверства от страна на руските окупатори.

Войната в Украйна навлезе в третия месец. Към днешна дата се водят ожесточени боеве край Харкив, в Донбас и около Херсон, врагът продължава на бомбардира Мариупол. Киев предложи на Москва да размени всички руски военнопленници за защитниците на този град и останалите там мирни жители. Засега отговор няма.(УВести)