Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОМЧИЛ ИНДЖОВ: СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕ И НИЕ ДА ПРОЯВИМ ЕВРОПЕЙСКА СОЛИДАРНОСТ

София, 25 април 2022.- Гледам, некви гражданЯ и трудЯщи се се възмущават от украински знамена в София, от идеята да се кръсти алея на героите на Украйна и т.н., пише във Фейсбук Момчил Инджов – кореспондент на ″Клуб Z″ в Брюксел.

Аз понакуцвам в теория – много повече от Вапцаров. И затова ще пробвам – не толкова успешно като него, разбира се – ето с тази история.

В Южна Белгия има един много красив град. Нарича се Динан. Известен и като родното място на саксофона. Там е роден и живял неговият изобретател Адолф Сакс.

Българските медици на родня земя.

Та в същия този град преди 15 години общината окачи на фасадата си транспарант със снимките на осъдените несправедливо на смърт български медици в Либия. След като излязоха на свобода, медиците посетиха този град и бяха посрещнати едва ли не с почести. Не съм чул белгийските трудЯщи се да са се възмутили от всичко това.

Момчил Инджов

Това, уважаеми възмУтени гражданЯ, трудЯщи се и т.н., се нарича европейска солидарност. Именно тя спаси живота на невинните ни сънародници, осъдени в един скалъпен процес. Не забравяйте, че бяха докарани в България със самолета на френския президент, придружени от първата дама на Франция и от еврокомисаря по външни отношения.

Сега дойде време и ние да проявим европейска солидарност, заключва журналистът.(УВести)