Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ИВАН КАЛЧЕВ-ГЛИГИ ОТ ″ДБ″ Е НА ФРОНТА В УКРАЙНА, ТАКА ЧЕ КОПЕЙКИН ДА СИ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЕТО

София, 25 април 2022.- Иван Калчев-Глиги, който замина за Украйна, за да се включи към чуждестранния легион за отбрана срещу нашествениците, отговори от фронта на лидера на проруската партия ″Възраждане″ Костадин Костадинов.

Константин Константинов

В пленарна зала на Народното събрание Костадинов заяви, че парламентарната му група ще подкрепи предложението на ″Демократична България″ да се даде военна помощ на Украйна, ако депутатите на ″ДБ″ лично занесат оръжията в Украйна и се включат като доброволци.

Иван Калчев-Глиги

Иван Калчев, който е в националното ръководство на ″Зелено движение” – част от ″ДБ″, отговори на Костадинов във Фейсбук. OFFNews публикува поста му без редакторска намеса:

″Прибираме се днес от мисия, оставям си автомата, свалям си бронежилетката и каската, отварям си една полева дажба – всичките са помощ от съюзниците, включвам се към стар-линка и какво да видя – Копейката казал, че ще подкрепи гласуването за изпращане на военна помощ, ако някой от ″ДБ″ отиде да се бие в Украйна.

Принципно Костадинов ме познава лично. Запознахме се по време на лятната предизборна кампания, говорихме, как ВМРО се превърна в МВРО. Поспорихме, през коя година Прасимир взе цялата власт и направи от македонските дружества партия? Аз бях убеден, че това беше през 1999 г., той твърдеше нещо друго.

Явно от бояришника му се губят спомени, така че използвам случая да му напомня, че съм тук (в Украйна – б.″УВести″) от 10 март т.г., и сега той да си изпълни каквото, е казал. Или да си събере мешката и да отива на грешната страна на фронта″, заключва Иван Калчев.(УВести)

Нашата справка:

В интернационалния легион към териториалната отбрана в Украйна има внушителна българска група, която се представя отлично.