Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ УСТАНОВИ, КОИТО РУСКИ ГЕНЕРАЛИ СА ВИНОВНИ ЗА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В УКРАЙНА

Киев, 18 април 2022.- Главно управление ″Разузнаване″ към министерството на отбраната на Украйна установи, кои руски генерали са причастни към, де-факто, геноцид на украинците.

Генерал-лейтенант Сергей Кисел, командващ 1-а танкова армия. Роден е през 1971 г. в Казахстан. Живее в Москва. Женен е, има син. През февруари – март 2022 г. командва нахлуване в северно-източната част на Украйна (Чернигив, Суми, предградия на Киев). Неговите подчинени се обвиняват във военни престъпления против мирно население, най-вече в Буча, Ирпен, Гостомел и други населени места. В момента е отстранен от длъжност за некомпетентност.

Генерал-лейтенант Владимир Кравченко, командващ на 11-а армия на ВВС и ПВО. Роден е през 1961 г. в Ставрополски край. Живее в Санкт-Петербург. Женен е, има две деца. През март – април 2022 г. заповядва бомбардиране на цивилни обекти в Киевска и Чернигивска област. Обвинява се във военни престъпление с множество жертви и разрушаване на украински градове и села.

Генерал-лейтенант Андрей Мордвичьов, командващ 8-а армия. Роден е през 1976 г. Живее в Москва. Отговаря за операция по завземане на Мариупол. Неговите подчинени сринаха града, не допускат организиране на хуманитарни коридори. Обвинява се за стотици жертви сред мариуполци вследствие на постоянни обстрели и глад.

На 24 февруари руската армия нахлу в Украйна. За 54 дни бойни действия загиват жиляди мирни граждани, около 3 хил. украински военнослужещи, 5 млн. напуснаха родината си и още толкова се преместиха в относително по-спокойни райони на Украйна. На Украйна са нанесени загуби в размер на $1 трлн. Украинската икономика е срината с 45%.(УВести)