Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАШИТЕ В МАРИУПОЛ КОНТРОЛИРАТ 1/3 ОТ ГРАДА, ТРЯБВА ДА СКОВАВАТ РУСКИТЕ СИЛИ ОЩЕ ДВЕ СЕДМИЦИ

Киев, 18 април 2022.- В Мариупол украинските сили, които контролират 1/3 от града (предимно промишлена зона), трябва да удържат ситуацията още две седмици, заяви първият командир на ″Азов″ Андрий Билецкий. После, според него, нашата армия ще започне контранастъпление в Донбас и градът ще бъде освободен.

Пред ″Главком″ пан Андрий каза, че защитниците на Мариупол вече 54-я ден сковават 12-14 хил. руска войскова група, с което не позволяват тя да бъде прехвърлена към Донецко, Луганско или Харкивско направление. Именно там командването на руската армия приключва да формира ударна групировка с крайна цел да обкръжи и разгроми нашите сили и да превземе целия Донбас, като обезпечи и сухопътен коридор към Херсон и Крим.

Андрий Билецкий казва, че защитниците на Мариупол дават възможност и време украинското командване да прехвърли резерви към изток за възпиране на скорошното руско настъпление.

Според военния експерт Олег Жданов, битката за Донбас ще реши изхода на тази руско-украинска война и ще сформира позиции, с които двете страни ще отидат на мирни преговори.(УВести)