Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПОИСКА 100 ИЗТРЕБИТЕЛЯ, 200 ХЕЛИКОПТЕРА И 300 ТАНКА, ЗА ДА ПОСТИГНЕМ ПРЕЛОМ

Киев, 16 април 2022.- За да настъпи прелом в руско-украинската война в полза на Украйна, имаме нужда от 100 изтребителя, 200 хеликоптера, 300 танка и 1000 бронирани коли, заяви в интервю за ТВ-канал MSNBC бившият украински президент Петро Порошенко, съобщава пресслужбата на неговата партия ″Европейска солидарност″.

Пан Петро добави, че тази помощ е инвестиция в сигурност на целия цивилизован свят, и призова САЩ и други съюзници да не се колебаят. ″Дайте ни това, от което се нуждаем, и ние ще свършим останалото″, – каза той.

Според бившия държавен глава, с тази техника плюс системите за ПВО Украйна ще сформира допълнително 3-4 бригади, ще атакува и ще избута руснаците в Русия. Помогнете ни да спасим света, призова Порошенко.

Програмата, по която САЩ предоставят военна помощ на Украйна, се казва ленд-лиз. Същото е било през 1941 г., когато фашистка Германия нападна СССР. Тогава без американската помощ Съветският съюз нямало да се справи с Хитлер.

Колкото по-бързо и колкото повече ще ни предоставите оръжие, толкова по-бързо ще настане мир, каза Порошенко. ″Ако няма да спрем Русия, няма да има Украйна!″ – категоричен е Петро Порошенко.(УВести)

Още по темата:

СТАЛИН ОТКАЗВА ДА ПЛАЩА НА САЩ ПО ПРОГРАМАТА «ЛЕНД-ЛИЗ» ЗА ВОЕННИ ДОСТАВКИ