Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКИЯТ БОРШЧ Е БИЛ ОБРАЗЕЦ НА КСЕНОФОБИЯ, НАЦИЗЪМ И ЕКСТРЕМИЗЪМ, КАЗВА ЗАХАРОВА

София, 09 април 2022.-  ″Украинският боршч е пример за ксенофобия, нацизъм и екстремизъм″, заяви Мария Захарова – говорителка на руското външно министерство, съобщават сайтът offnews.bg.

Тя направи шокиращото изявление по време на традиционна си седмична изява пред медиите. Гласът на пропагандата в Кремъл обясни, че и боршчът е причина Русия да навлезе в Украйна на 24 февруари, защото властите в Киев са класифицирали рецептата като нематериално културно наследство. Захарова упрекна украинската страна, че иска да си присвои дори боршча.

“Защо? Защото не можеш да споделиш боршча си. Ами не може! Той трябва да принадлежи само на една нация. Ето това е пример за ксенофобия, нацизъм, екстремизъм”, каза говорителката на Сергей Лавров.(УВести)

Нашият коментар:

Руската дипломация наистина падна под кота нула. Но да я оставим на мира. Работата е там, че Русия не може да се похвали с много свои неща, които уж смята за свои: матрьошките са японски, ″калашников″ е немски, ″москвич″ е ″опел-кадет″, ″жигули″ – ″фиат″, дори атомната бомба не е руска оригинална разработка, а открадната от САЩ.

Още по темата:

УКРАИНСКИЯТ БОРШЧ ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕН В КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ЮНЕСКО