Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НОВИ ТРИ ЦЕЛИ НА ПУТИН В УКРАЙНА: ДОНБАС, СУХОПЪТЕН КОРИДОР КЪМ КРИМ И РАЗГРОМ НА НАШАТА АРМИЯ

Киев, 09 април 2022.- Руският президент промени целите си относно Украйна и сега те са три, смята генерал Олександр Скипалский (горе на снимката) – бивш заместник председател на Службата за сигурност на Украйна и председател на Съюза на офицерите в Украйна.

Първа: Донбас. Путин ще направи всичко, за да разшири сегашните т.н. ДНР и ЛНР до административни граници на Донецка и Луганска области. В момента руснаците и сепаратистите контролират само 1/3 от тяхната територия.

Втора: Сухопътен коридор към Крим. Ако превземе Мариупол, пред Путин се появява възможност за сухопътен коридор към Кримския полуостров, анексиран през 2014 г., т.е. Русия ще откъсне Украйна от излаз към Азовско море. Плюс Москва ще се постарая да вземе под контрол част от река Днепър, за да пусне по Северно-Кримския канал вода в Крим.

Трета: Обкръжение на украинската армия и нейния разгром. Това ще позволи на Кремъл да има по-изгодни позиции за преговори с официален Киев. С други думи, Путин ще иска Украйна да капитулира и на 9 май да проведе военен парад, най-вероятно, в Донецк.

Сега всичко опира в способността на Украйна успешно да се отбранява и желанието на Запада да й помага, както заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, с оръжие, оръжие и оръжие. Според Пентагона, украинската армия успя да разгроми 20% от руските въоръжени сили. В момента руснаците, изтеглили се от Северна Украйна след неуспешна операция по превземане на Киев,  се прегрупират и се готвят за настъпление в района на Харкив и в Донбас за постигане на горните цели. Москва възнамерява да привлече и 60 хил. наборници и запасняци, но засега желаещи са малко.

Тези дни Кремъл смени и командващ, отговарящ за войната в Украйна. Той се казва Александър Дворников – генерал, командвал руския контингент в Сирия.

Към днешна дата (45 дни война) руските загуби са: 19100 убити, над 57000 ранени, 1000 пленени, 151 самолет, 136 хеликоптери, 705 танка, 1895 бойни машини и 335 артилерийски системи.(УВести)