Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСНАЦИ С РАКЕТА УБИХА В КРАМАТОРСК 39 ДУШИ, СРЕД ТЯХ ИМА И ДЕЦА, И 87 РАНИХА, МНОГО ОТ ТЯХ ТЕЖКО

Киев, 08 април 2022.- В резултат  на руския ракетен обстрел на ж.п. гара в гр.Краматорск (Донбас) загинаха 39 души, включително четири деца, съобщава сайтът ″Цензор.Нет″. Има и 87 ранени, като много от тях тежко.

Нашите власти казват, че ракетата е била изстреляна от установката ″Точка-У″.

Някои руски медии най-напред съобщиха, че ударът е нанесен по струпване на украински военни. Но после, като разбраха, че е улучена чакалня с няколко стотин души, чакащи влак за евакуация, побързаха да ″уточнят″, че ″ракетата е била украинска″.

Според Павло Кириленко – председател на Донецката военна администрация, руснаците искат да попречат мирните граждани да се евакуират, защото сега с тях те се прикриват като със жив щит.

Вчера президентът Володимир Зеленский подкани цивилните в Донбас да заминат в спокойни региони в Западна Украйна, защото се очаква руската армия да атакува контролираните от украинските войски донбаски територии, за да излезе към административната граница на Луганска и Донецка области. До 24 февруари, когато започна войната, сепаратистите владееха само 1/3 от територията на Донбас.(УВести)

След ракетен обстрел на ж.п. гара в Краматорск