Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ДОБРИЧ ВЪРХУ ПАМЕТНИКА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НЯКОЙ ИЗПИСА ″КАТИН-1940, ″БУЧА-2022″

София, 07 април 2022.- Вчера мемориалът на Червената армия, който се намира в градския парк ″Свети Георги″, осъмна с червена боя – някой е изписал по него ″Z″, ″Катин 1940″, ″Буча 2022″ и ″82 години кръв по ръцете″, съобщава ″Про Нюз Добрич″.

Има установени лица, научи изданието от директора на областната дирекция на МВР старши комисар Явор Колев. По думите му, са им снети обяснения и случаят е докладван на Районна прокуратура  в Добрич. ″Да, има заподозрени лица, установени са от органите на МВР″, каза за ″Про Нюз Добрич″ прокурор Павел Любенов от РП-Добрич. Той уточни, че случаят му е бил докладван още същия ден. Вече има определен наблюдаващ прокурор.

Към момента не може да се даде категорична информация колко са лицата, защото има някои действия, които трябва да се извършат допълнително, сподели Любенов. Той уточни, че всички заподозрени са пълнолетни. Има назначени експертизи, изискана е информация от други институции. На въпрос, дали благодарение на видеокамера в района са установени лицата, Любенов отговори: ″В момента нямаме заключение по експертизата, която е на видеозаписа″. По случая е образувано досъдебно производство – то е по чл.216 от Наказателния кодекс, който е за увреждане на имущество, каза прокурорът.(УВести)