Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН Е ЗАПЛАХА ЗА ЕВРОПА, КАЗВА ЕМИЛИЯ ВОЛЕВА, ПРОТЕСТИРАЙКИ ПРЕД РКИЦ

София, 06 април 2022.- ″Застанах пред Руския културно-информационен център, за да покажа, че има българи, които са абсолютно несъгласни с политиката на Путин″, – каза пред ″УВести″ Емилия Волева от София.

На това място тя стоя и вчера. ″Моята гражданска позиция е изцяло на страната на Украйна и Русия трябва незабавно да се изтегли от украинската територия″, – допълни тя.

Прадядото на Емилия е бежанец от Харкив. След революцията през 1917 г. той напуска Украйна и се настанява в България. Както тогава, така и сега българите отварят сърцата си за украинците, бягащи от ужаса на войната.

Емилия смята, че това, което в момента прави авторитарната руска държава в Украйна, а и не само там, повече отива на ХIХ век. През ХХI век – в епохата на информационните технологии, симпатиите на хората се печелят с висок стандарт на живот, спазване на закона, с демокрация. Насила хубост не става! Според нея, с тази война пропастта между украинците и руснаците още повече ще се увеличи.

Емилия казва, че в четвъртък, 07 април, непременно ще бъде на шествие в подкрепа на Украйна, което започва в 18:30 пред храм-паметник ″Ал.Невски″ и ще мине покрай същия културно-информационен център, пред който тя днес застана.(УВести)

Видеорепортаж от акцията може да се види ТУК

Фоторепортаж на Васил Жукивский