Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРЕМЪЛ ВРЪЩА В УКРАЙНА СОЛДАТИТЕ СИ, ВЪРШИЛИ УБИЙСТВА В БУЧА. ЗА ДА ПРЕМАХНЕ СВИДЕТЕЛИ

Киев, 05 април 2022.- Руските войници, убивали мирни граждани в киевското предградие Буча, се връщат в Украйна, съобщава украинското военно разузнаване.

Става дума за 64-а мотострелкова бригада към 35-а общовойскова армия на Руската Федерация. В момента тя е в белоруския град Мозир и ще остане там до 6 април, след което с ж.п. транспорт ще бъде превозена до руския град Белгород и после се предвижда да бъде хвърлена в една от най-горещите точки в тази война – в район на Харкив. Разузнаването ни отбелязва, че на други поделения дават по-дълга почивка, а не само два дни.

Допуска се, че 64-а бригада ще получи ″специална задача″: първо – да бъде страшилище за местни жители с вероятност бучанското клане да се повтори в Харкивска област, и второ – колкото може повече от солдатите да бъдат убити и да не останат никакви свидетели на геноцида в Буча. Няма човек – няма проблем.

Очевидно, осъзнавайки, какво ги чака край Харкив, където украинците оказват яка съпротива, много от войниците от въпросната бригада се отказват от нова ″командировка″. Но руското командване игнорира тези настроения и заплашва с трибунал за отказ от участие във военни действия. Рапортите за уволнение от армията изобщо не се разглеждат.(УВести)

Нашата справка:

Бучанско клане. Извършено е през март-април 2022 г. в гр.Буча около Киев. Според предварителни данни, личният състав на 64-а мотострелкова бригада, командвана от подполковник Азатбек Асанбекович Омурбеков (на снимката), до 04 април, т.е., до напускане на града, след изтезания и насилвания е убил 410 мирни граждани. В момента с телата работят украински съдебни експерти. Официален Киев квалифицира това клане като геноцид.

Още по темата:

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КРИМИНАЛЕН СЪД ДА ПОСЕТИ БУЧА – САМО ТАМ ИМА СТОТИЦИ УБИТИ МИРНИ ЖИТЕЛИ

СВОБОДНА ЕВРОПА: КАК ХОРАТА В БУЧА ПЪРВО БЯХА УБИТИ, А ПОСЛЕ МОСКВА ГИ ИЗКАРА АКТЬОРИ