Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗЕЛЕНСКИЙ ПОКАНИ МЕРКЕЛ В БУЧА, ДА ВИДИ ЗВЕРСТВА НА ПРИЯТЕЛЯ Й ПУТИН

Киев, 04 април 2022.- Вчера украинският президент покани бившия канцлер на Германия Ангела Меркел да посети в Буча (около Киев), за да се ″полюбува″ на зверства, извършени от войниците на приятеля й Владимир Путин.

Зеленский напомни, че, ако на 03 април 2008 г. на срещата на върха на НАТО в Букурещ Украйна беше получила покана за алианса, сегашното клане в Буча – украинска Сребреница, нямало да шокира цивилизования свят.

Ангела Меркел и Владимир Путин

Украинският президент покани и бившия държавен глава на Франция Николя Саркози, но без да се обърне към Джордж Буш-младши – президент на САЩ. Именно тази тройка световни лидери клекна и се поддаде на лъжите на Путин за Украйна и не я покани в НАТО (заедно с Грузия).

Днес Меркел отговори, че тогавашното решение Украйна да бъде отказано членство в пакта е било правилно. Но, същевременно, тя е осъждала войната на Москва в нашата страна. Поканата на Зеленский за Буча, обаче, ексканцлерът е отминала с мълчание. Нейната говорителка подчерта, че ″Ангела Меркел подкрепя усилията на федералното правителство и международната общност да бъде сложен край на варварството и войната на Русия против Украйна″.

Виктор Юшченко

″Меркел е съучастник на Путин в неговите престъпления″, написа днес във Фейсбук Ирина Ванникова – прессекретар на бившия украински президент Виктор Юшченко. Пани Ирина разказа за случката, станала на конгреса на Европейската народна партия точно преди срещата на върху на НАТО в Букурещ през 2008 г. В кулоари Юшченко видя Меркел и поиска неформално да поговори с нея. Доближи се. Леко докосна лакътя й. ″Не ме доближавайте, нямам време за вас!″ – остро, на руски език, реагира Меркел и с бърза крачка се отдалечи. Присъстващите се почувстваха много неудобно. Ирина Ванникова пише, че Юшченко e успял да й каже, че Путин говори неистини за нас. ″Меркел не само се е хванала на лъжите на Путин, но и е станала съучастник в неговите престъпления″.(УВести)

Още по темата:

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КРИМИНАЛЕН СЪД ДА ПОСЕТИ БУЧА – САМО ТАМ ИМА СТОТИЦИ УБИТИ МИРНИ ЖИТЕЛИ