Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЛЮБА Е БИЛА НАСИЛВАНА НАД ЕДНА СЕДМИЦА, РАЗКАЗВА ПРИЯТЕЛКАТА Й

Киев, 03 април 2022.- Една от жертвите на руския държавен тероризъм е Люба от покрайнините на Харкив. Тя е на 29 г. и за станалото с нея разказва във Фейсбук приятелката й и волонтерка Вира Хвуст.

″Вчера получих съобщение от Люба. Търсех я навсякъде. Познаваме се от 10 години. Люба е от Харкив. И нейната история е една от многото. Като пиша това, изпитвам силна болка.

Люба е на 29 години. Живееше с майка си, която от три години не можеше да ходи. Когато започва войната, Люба отказва да се евакуира – кой ще гледа майката? На четвърти ден от началото на военните действия в апартамента на Люба нахлуват трима руски гниди. Не мога да ги нарека хора. Взимат всичката храна, която намират, двама си тръгват, но един остава… Насилва Люба над една седмица.

Люба е силна натура, никога не плаче, но, споделяйки преживяното, се разридава.

Харкив не е превзет от руснаците, но Люба не можа да се обади на полицията, защото насилникът счупи телефона й. Започва да й говори за любов. Ела с мен в Русия, искам да се махнеш от тази война, казва той. Люба отказва, разбира се, а и кой ще гледа майка й. Тогава руснакът пред очите й застрелва мама…

Сега моята мила Люба е в рехабилитационен център, откъдето ще замина за чужбина. Аз плача, не мога да спра да плача″, – споделя Вира Хвуст.

В момента украинската прокуратура събира сведения за престъпления на руската армия на територията на Украйна, включително за изнасилвания на нашите жени и момичета.(УВести)

Нашата справка:

Според някои експерти, през 1945 г. на територията на Германия червеноармейците изнасилват между 0,5 млн. и 2 млн. германски жени.