Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВРАГЪТ МАРОДЕРСТВА И ПЛЯЧКОСВА, ГРАБИ ВСИЧКО – ОТ ДЕТСКИ ИГРАЧКИ ДО ЛЕКИ КОЛИ

Киев, 03 април 2022.- Окупантът, отстъпвайки от Киевска област в посока Беларус, граби всичко и с камиони вкарва в Беларус, където вече има битпазар, съобщава украинското военно разузнаване.

Един от такива пазари е организиран в гр.Наровня. За продан се предлагат детски играчки, козметика, кухненски съдове, килими, бижута, перални, съдомиялни, хладилници, велосипеди, мотоциклети, автомобили. Както казва един руски войник на жена си в телефонния разговор, прихванат от нашите спецслужби, ″украинците живеят по-добре от нас″, на което половинката му отговоря: ″Те затова и се бият така, за този стандарт″ и моли мъжът й да донесе лаптоп на дъщеря им.

Руснаците, взели валута от мирни украинци, се стараят да я продадат в Беларус, но белорусите с нежелание правят тези обмени операции, препоръчват да се ползва банка.

Това, което не могат да продадат, ″освободителите″ изпращат в Русия с руската служба за експрес-доставки  СДЕК.

Разузнаването ни отбелязва, че окупаторите са организирали и централизирана доставка на плячкосаното директно от Сумска област в Русия, без да влизат в Беларус. Съобщава се за колона от КаМАЗи, пълна с битова техника, дрехи и др., влязла в руската територия.

На това видео, разпространено от белоруски журналисти, се вижда, как руските войници, върнали се от Украйна в Беларус, изпращат у дома награбеното.(УВести)

Нашата справка:

По време на Втората световна война редови войници в Червената армия, окупирала Германия през 1945 г., са имали право да изпратят у дома един колет месечно с награбеното. На офицери са се полагали три колета. Известно е, че маршал Жуков е награбил цяла ж.п. композиция, от което у бил удивен даже другарят Сталин.