Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСКИЯТ ДИКТАТОР ИСКА САМО ПОБЕДА, СМЯТА ГАРИ КАСПАРОВ. ДРУГО ЗА НЕГО Е СМЪРТ

Киев, 31 март 2022.- Путинските планове за окупация на Украйна се рушат, смята известният шахматист и опозиционер Гапри Каспаров.

Днес Путин няма ресурси да води военна кампания изцяла Украйна. Но диктаторът, който е на власт 22 години, се ръководи от друга логика и терминът ″здрав разум″ спрямо него не е приложим. Целта му е само една – да остане на власт. Той осъзнава, че военна загуба за него е пряк път към политически ешафот, което означава край на Путин. Той не може да признае дори частична загуба в Украйна. Диктаторът се нуждае о победа и то към 9 май. Затова за тази цел хвърля всички ресурси. Докарва войски от Далечния изток, от военните бази в Грузия, Армения и Таджикистан.

Затова съм скептичен към преговорите, които водят Украйна и Русия. Официален Киев, възможно, би се съгласил да си върне териториите отпреди войната, т.е., към 23 февруари, без да признава, разбира се, анексиите на Крим и част от Донбас.

Но работата е там, че това не може да задоволи Путин. Той не може да се откаже от политическа победа, която да се изразява в териториални придобивки. Ние и Путим имаме различна логика. За нас човешкият живот е безценен, загубата на всеки мирен жител и войник е трагедия. За Путин това е само статистика.

Ето защо казвам, че докато Путин е на власт, мир няма да има. За него премирието е възможност да се прегрупира. Украйна за него е препятствие на пътя на офанзивните му геополитически планове. Затова, ако не постигне успех в този конкретен момент, той ще се опита да задейства други възможности.

Като изхождам от горното, смятам, че единствено разумната позиция за свободен свят е стратегия, насочена към разрушаване на путинския режим. А пътят за това минава през победа на Украйна в тази война и вдигане на украинско знаме в Севастопол, пише Гари Каспаров.(УВести)