Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДМИТРО КУЛЕБА: ПУТИН МОЖЕ ДА ИСКА ДА НИ УНИЩОЖИ, НО ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ

Киев, 29 март 2022.-  Външният министър на Украйна коментира думите на руския президент Владимир Путин, че ще ни унищожи. ″Той може да иска, но дали ще може, защото имаме други планове″, – каза Дмитро Кулеба пред украинска телевизия.

Роман Абрамович

Олигархът и бивш собственик на ″Челси″ Роман Абрамович твърди, че, когато се е видял с Путин и му е предал бележка от украинския президент Володимир Зеленский, диктаторът му е отговорил: ″Ще ги унищожа!″

За тази случка с бележка разказа британското издание ″The Times″. Според него, руският олигарх се захвана с ролята на посредник между Киев и Москва и успя да предаде на Путин лист хартия с текст, собственоръчно написан от Зеленский, как да се спре войната. Диктаторът е приел олигарха в Кремъл и, след като прочел бележката, гневен е казал: ″Предай му, че ще ги унищожа!″

Владимир Путин

Дмитро Кулеба напомни, че ″той″ (Путин) е искал да превземе Киев и други важни центрове само за няколко дни. ″Но това не стана, – подчерта Кулеба. – Той може да има свои планове, ала нашите с негови не съвпадат. Нашият план е победа и връщане на нашите територии″.

Днес е 34-я ден на руско-украинската война. Общите загуби на агресора са: 17,2 хил. убити, почти 52 хил. ранени, 127 самолета, 129 хеликоптера, 597 танка и 1,710 хил. бронирани коли. Вчера украинската армия върна контрол върху Ирпен – град на 20 км от Киев.(УВести)