Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОТ ВАРШАВА ДЖО БАЙДЪН СЕ ОБЪРНА КЪМ РУСКИЯ НАРОД: ПУТИН НЕ ТРЯБВА ДА Е НА ВЛАСТ

Киев, 27 март 2022.- В рамките на визитата си в Европа американският президент Джо Байдън посети Варшава, откъдето се обърна към руския народ:

– Вие не сте наш враг. Ако смятате, че убийствата на невинни деца и старци, бомбардировките на родилни домове, училища, е нещо законно, че блокадата на градове, в които хората гладуват, е нещо законно, то искам да ви кажа, че всичко това не отива на една велика страна. От всички народи вие както никой друг трябва да знаете, какво е да бъдеш в подобна ситуация… Сигурен съм, че вашите деди все още помнят онези времена. Ако сте преживели блокадата на Ленинград или сте чували за нея от разкази, то именно това в момента става в Украйна. Именно този ужас донесе там руската армия.

Буквално преди няколко дни сте били страна от ХХI век. Но днешната агресия на Владимир Путин ви върна в ХIХ век. Нима това е то бъдеще, което заслужавате или което заслужават вашите деца? Ще ви кажа истината: по-добри сте, отколкото тази война.

В края на речта си американският президент каза, че нахлуването на Русия в Украйна е дълбок стратегически провал на Москва.

– Диктаторът, който иска да възроди отдавна умряла империя, няма да постигне целта си, защото свободните хора не искат да живеят в неговия свят. Този човек не трябва да остава на власт, заключи Джо Байдън.

Във Варшава американският президент разговаря с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников.(УВести)