Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ПРОМЕНЯ ПРИОРИТЕТИТЕ СИ, ВЕЧЕ ТЪРСИ ПОБЕДА НЕ НАД УКРАЙНА, А САМО В ДОНБАС

Киев, 26 март 2022.- В САЩ забелязват, че във войната с Украйна Кремъл променя приоритетите си и вече не се цели в Киев, а търси успех в Донбас, съобщава Ройтерс, като се позовава на високопоставен чиновник в пентагона.

Вчера в Москва казаха, че първият етап от ″военната операция″ в Украйна като цяло е завършен и сега всички руски усилия ще бъдат концентрирани за ″пълно освобождаване на Донбас″.

Агенцията коментира, че тази промяна – от големи цели към по-ограничени такива, най-вероятно, е продиктувана от силната съпротива на украинската армия и общество. Около Киев руснаците се окопават и преминават към отбрана, а в района на Чернигив украинците даже контратакуват.

Вашингтон също така забелязва, че в Донбас руската армия става по-агресивна и действа по-разрушително. Мариупол – важен стратегически център, е обграден и почти сринат. Там достойно се отбранява полкът ″Азов″ от Националната гвардия на Украйна и някои други батальони.

Според Москва, в Украйна руската армия загуби 1350 войника и 3825 ранени. Но според украинските данни, техните загуби са 16400 убити и поне 50000 ранени, пленени са 1000 души.

Русия нападна Украйна на 24 февруари с намерение за три дни да превземе Киев и да настани в столицата ни проруската власт, но среща мощна съпротива на армията и народа.(УВести)