Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЖОЗЕП БОРЕЛ: В УКРАЙНА ВСИЧКО ЩЕ СЕ РЕШИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 15 ДНИ

Киев, 24 март 2022.- В руско-украинската война ″всичко ще се реши през следващите 15 дни″, заяви Жозеп Борел – върховен комисар по външната политика на ЕС.

Пред испанския ТВ-канал ″TVE″ той каза, че в момента руското правителство няма интерес да води преговори за прекратяване на бойни действия в Украйна, тъй като армията на Русия все още не е постигнала своите военни цели. ″Сега руснаците се стремят да окупират колкото може повече украинска територия и най-вече да отрежат Украйна от излаз към Черно море, за да получат по-силни позиции при бъдещи преговори″, – доста цинично заяви Борел, като знае, какви жертви и разрушения търпи Украйна от руските бомбардировки и артилерийски обстрели.

Но ЕС е готов да продължи да оказва на Киев военна помощ. ″Това е важно, защото, повтарям, всичко ще се реши през следващите 15 дни″, – каза Борел и похвали украинците за тяхната способност да се съпротивляват.

Днес се навършва един месец от нападението на Русия на Украйна. Руските загуби към днешната дата са: 15800 убити, над 47000 ранени, 108 самолети, 124 хеликоптери, 530 танкове и 1600 бронирани машини.(УВести)