Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРИТЧА ЗА СЪСЕДКАТА ТИ, КОЯТО ПИЩИ, И БИВШИЯ Й МЪЖ, НАХЛУЛ В ДОМА Й

София, 22 март 2022.- Съседката ти пищи, че бившият ѝ мъж е нахлул в дома ѝ и вече живее в кухнята. Докато тя едва подпира вратата на хола, който води към детската стая, той чупи пръстите ѝ един по един, пише във Фейсбук Емил Джасим.

Спрял й е водата и тока, успял е вече да ѝ счупи и ръката, убил е вече едно от децата. Тая жена крещи и моли за помощ. Ама не да влезеш и да се сбиеш с него, а само да ѝ подадеш още малко пирони, за да закове вратите.

Бившият ѝ мъж отдавна те е обявил официално за враг, а дъщеря му, дето живее на твоя етаж, непрекъснато те заплашва и обижда.

И ти в това време ѝ казваш на нападнатата жена, че през балкона ще ѝ пратиш чаршафи и одеяла, докато всичките ти съседи ѝ пращат и чукове, и пили, и триони, и дъски, за да се защити…

А го правят, хем защото са човеколюбиви, но и защото знаят, че ако тоя ненормалник не бъде спрян там, ще подпали целия блок.

И в тая ситуация ти я молиш да пищи малко по-тихичко, че у вас децата, които и без друго не са много умни, не искат да ѝ помагаш, защото според тях това щяло да бъде вземане на страна.

На снимката е тая жена – 27-годишната Олга, която в болница в Киев онзи ден с тялото си защитава новороденото си дете от шрапнелите.

От нейните рани шурва кръв, която майката шокирана си помисля, че е на детето Виктория.

Тогава мъжът ѝ Дмитро започва да крещи “Твоя е кръвта, твоя е!”, което, парадоксално, се оказва най-успокояващото за изпадналата в паника, шок и тотален ужас майка.

Ето на тази майка българското правителство отказва помощ, позовавайки се на измислени социологически данни.(УВести)