Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОЛЕГ ЖДАНОВ: ВОЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО КРАЯ НА ЮЛИ. ЗА УКРАЙНА НЕУТРАЛИТЕТ Е НЕДОПУСТИМ

Киев, 22 март 2022.- ″Войната ще продължи още няколко месеца, до края на юли″, заяви в ефира на ТВ ″Україна 24″ военният експерт Олег Жданов.

Олег Жданов

Според него, основната цел на САЩ е Украйна да бие Русия на бойно поле. Какво това дава на американците? Това ще позволи Русия да бъде извадена от международна арена. Изцяло. Тя ще престане да бъде международен играч. Затова Путин прави всичко възможно да не го допусне. С тази война той иска да се върне на първи позиции.

Но да допуснем, че Путин губи. В този случай светът става двуполярен – САЩ и Китай и, съответно, страни около тях. Вашингтон се нуждае не само от стабилност, от силни политически позиции, но и от икономически такива. За целта Джо Байдън ще трябва да удължи властта в Белия дом заедно с демократическата си партия.

Предположим, към края на юли активната фаза на бойните дейния приключва. На 24 август, когато е Денят на Независимостта на Украйна, в Киев се провежда парад на Победата, и през септември Байдън като победител, като човек, предотвратил трета световна война и спасил света, се включва в избирателна кампания за междинни избори за конгрес и сенат. Победата дава му 100% гаранция, че и конгресът, и сенатът ще останат под контрола на демократите. Изборите там са през ноември. Как ви се струва този конспирологичен вариант? Реален ли е?

На въпрос, какво и с кого Украйна ще търси сигурност след войната, Олег Жданов отговори: ″Тази война чупи световния ред, какъвто го познаваме. Започва нова световна система. От глобалните съюзи преминаваме към регионални. НАТО е рожба на глобализма. Неутралният статут е пагубен за Украйна, направо самоубийствен, поставяме се в положение на жертва. Трябва да търсим регионален съюз. Например, оста Великобритания – Турция плюс страните от Триморието, според мен, е много перспективна. Смятам, че поради сегашната неясна политика на Франция и Германия, стремежът им да запазят икономически отношения с Русия, позициите на НАТО рязко ще се разклатят. Затова в алианса е възможен разкол с последваща сегментация на отделни регионални съюзи. Имаме всички шансове да сключим Балтийско-Черноморско-Каспийски съюз, в който да влязат Великобритания, Полша, Украйна, балтийските страни, Турция и Азербайджан. Ето ви и нов съюз за регионална колективна сигурност. Неутралитетът на Украйна, при такъв съсед, като Русия, е недопустим. Повтарям, всичко това е възможно, ако победим. Но ако загубим, Путин ще стигне до Ламанш″, смята експертът.(УВести)