Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН ЩЕ ЗАПЛАШВА СВЕТА С АТОМНО ОРЪЖИЕ, АКО УКРАЙНА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВА

Киев, 19 март 2022.- Руският президент ще заплашва Запада с атомно оръжие, ако Украйна не се предаде, смятат в американското разузнаване, за което съобщава ″Bloomberg″.

В доклада върху 67 страници се твърди, че продължителната съпротива на украинците ще доведе до значителни жертви сред личния състав на руската армия и намаляване на руския арсенал от модерни оръжия. На фона на предстоящи икономически трудности, предполагащи депресия в икономиката на Русия и дипломатическата й изолация, Кремъл може да изпадне в отчайваща ситуация и да заплаши, че ще използва атомно оръжие, смята Скот Бериър. ″Украинската съпротива и санкции ще доведат до това, че Русия ще стане неспособна да произвежда съвременно оръжие″, – заяви той.

Тази война и последиците от нея постепенно отслабват Русия и тя с голяма вероятност ще прибегне към ядрените си средства за сдържане, за да заплашва Запада и западна аудитория при същевременния възторг вътре в страната.

Според независими социолози, войната в Украйна се подкрепя от 71% от руснаците, съобщава радио ″Свобода″.

Днес е 23-я ден на руско-украинската война. Боевете се водят предимно в Донбас. Русия извършва прегрупиране на силите, които се намират в Украйна.

От началото на военните действия Москва загуби 14 хил. войници, 100 самолета, 116 хеликоптера, 456 танка, 1461 БМП, 209 артилерийски системи, 43 система за ПВО, 72 системи за залпов огън, 60 цистерни, 13 дрона, 3 катера и 894 автомобила.(УВести)