Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАДИО ″СВОБОДА″: НАД 70% ОТ РУСНАЦИТЕ ПОДКРЕПЯТ ВОЙНА С УКРАЙНА

Киев, 18 март 2022.- Гордост, радост, уважение, доверие и надежда. Именно тези чувства, в една или друга степен, изпитва 71% от руснаците от войната с Украйна. Това следва от две допитвания на независими руски социолози, цитирани от радио ″Свобода″.

Горните емоции най-вече изпитват руснаците на възраст над 35 години. Докато по-младото поколение (до 18 години) е разочаровано от властите си в контекста на руско-украинската война. За допитаните на възраст от 18 до 34 г. по-често казват, че са равнодушни към това, което става в Украйна.

Над 30% от анкетираните твърдо вярват, че руският президент действа в техния интерес. Същевременно повечето от руснаците искат Путин да остане държавен глава и по-нататък. Социолозите уточняват, че става дума предимно за аудитория, която гледа държавни руски ТВ. Над 64% от населението на Русия информация за войната в Украйна получава именно от тези телевизии.

Владимир Путин идва на власт през 2000 г. като премиер, после печели президентски избори и де-факто управлява страната вече 22 години.(УВести)