"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КУБРАТ ПУЛЕВ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ВОЙНАТА В УКРАЙНА, НО РАЗКРИТИКУВА ЗЕЛЕНСКИЙ ЗА БЕЗПОЛЕТНА ЗОНА НАД УКРАЙНА

София, 17 март 2022.- Българската боксова звезда Кубрат Пулев се обяви срещу ужасите на войната в Украйна, заяви той пред бТВ.

Пулев не одобрява действията на Владимир Путин, но смята, че вината за ставащото е на повече от една държава. Въпреки всчико, за него е неприемливо подобни неща да има през ХХI век, макар и да предполага, ″че и двете страни са виновни″.

″Жалко за всичко това. За мен е недопустимо през 2022 г. да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вината е на политиците, техен провал е. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци през ХХI век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. И с торбите и багажите да напускаме. Това е в разрез с всякакъв човешки разум”, – смята боксьорът.

″Имаме армия, която не е кой знае какво. Горе-долу я бива. Ако се наложи, аз с най-голямо удоволствие и чест ще съм от първите, които ще се включат. Няма да чакам да ме призовават, ще отида доброволно. Както в момента братята Кличко, Александър Усик и още много други спортисти го правят без страх и притеснение”, – продължи той.

Володимир и Виталий (отдясно) Кличко.

Кубрат Пулев, обаче, каза, че неговото мнение е малко по-различно от общото мнение на обществото. Той не приема поведението на украинския президент, който призовава НАТО да защити украинското небе. Кобрата посочва: ″Господин Зеленский не може да седи на стол и да призовава целия свят към военни действия,  не мога да позволя да се случи нещо подобно на моя народ, ако съм държавен глава″.

Кубрат и Тервел Пулеви вече са на американска земя, където след около два месеца ще боксират един до друг на гала в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се срещне с Андрей Федосов, а брат му със Сергей Ковальов.(УВести)

Нашата справка

Кубрат Венков Пулев. Роден е през 1981 г. Състезава се в категория над 91 кг, има чин лейтенант от българската армия. Европейски шампион по бокс за професионалисти в свръхтежка категория (2012), европейски шампион по бокс при младежите (2009).

На 15 ноември 2014 г. в мач за световната титла в Хамбург Кобрата допуска първата загуба в кариерата си като професионален боксьор и допусна да бъде нокаутиран в 5-я рунд от световния шампион Володимир Кличко – брат на бившия боксьор и шампион Виталий Кличко, който сега е кмет на Киев. Видеото от нокаута може да се види ТУК.