Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КУБРАТ ПУЛЕВ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ВОЙНАТА В УКРАЙНА, НО РАЗКРИТИКУВА ЗЕЛЕНСКИЙ ЗА БЕЗПОЛЕТНА ЗОНА НАД УКРАЙНА

София, 17 март 2022.- Българската боксова звезда Кубрат Пулев се обяви срещу ужасите на войната в Украйна, заяви той пред бТВ.

Пулев не одобрява действията на Владимир Путин, но смята, че вината за ставащото е на повече от една държава. Въпреки всчико, за него е неприемливо подобни неща да има през ХХI век, макар и да предполага, ″че и двете страни са виновни″.

″Жалко за всичко това. За мен е недопустимо през 2022 г. да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вината е на политиците, техен провал е. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци през ХХI век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. И с торбите и багажите да напускаме. Това е в разрез с всякакъв човешки разум”, – смята боксьорът.

″Имаме армия, която не е кой знае какво. Горе-долу я бива. Ако се наложи, аз с най-голямо удоволствие и чест ще съм от първите, които ще се включат. Няма да чакам да ме призовават, ще отида доброволно. Както в момента братята Кличко, Александър Усик и още много други спортисти го правят без страх и притеснение”, – продължи той.

Володимир и Виталий (отдясно) Кличко.

Кубрат Пулев, обаче, каза, че неговото мнение е малко по-различно от общото мнение на обществото. Той не приема поведението на украинския президент, който призовава НАТО да защити украинското небе. Кобрата посочва: ″Господин Зеленский не може да седи на стол и да призовава целия свят към военни действия,  не мога да позволя да се случи нещо подобно на моя народ, ако съм държавен глава″.

Кубрат и Тервел Пулеви вече са на американска земя, където след около два месеца ще боксират един до друг на гала в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се срещне с Андрей Федосов, а брат му със Сергей Ковальов.(УВести)

Нашата справка

Кубрат Венков Пулев. Роден е през 1981 г. Състезава се в категория над 91 кг, има чин лейтенант от българската армия. Европейски шампион по бокс за професионалисти в свръхтежка категория (2012), европейски шампион по бокс при младежите (2009).

На 15 ноември 2014 г. в мач за световната титла в Хамбург Кобрата допуска първата загуба в кариерата си като професионален боксьор и допусна да бъде нокаутиран в 5-я рунд от световния шампион Володимир Кличко – брат на бившия боксьор и шампион Виталий Кличко, който сега е кмет на Киев. Видеото от нокаута може да се види ТУК.