Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗЕЛЕНСКИЙ ОЧЕРТА ПРИОРИТЕТИ НА УКРАЙНА НА ПРЕГОВОРИ С РУСИЯ

Киев, 17 март 2022.- ″Моите приоритети при преговори с руската страна са ясни – завършване на войната, гаранции за нашата сигурност и суверенитет, възстановяване на териториалната ни цялост″, – заяви украинският президент Володимир Зеленский.

Вчера онлайн той е говорил пред Конгреса на САЩ и предложи да бъде създадено ново обединение от отговорни държави U-24. ″Този нов съюз следва да гарантира, че всеки агресор ще получи координират отговор и то бързо и ефективно, веднага, през първите 24 часа от нападението, а не след седмици, месеци или години″, – поясни Зеленский.

Според него, Украйна не може да вярва на наличните международни институции. Бюрократите в тях не могат бързо да се променят. Закова Киев трябва да търси нови гаранции, да говори за нови инструменти с участие на тези, които са храбри и правят това, което изисква справедливост.

Зеленский и част от управляващите в Украйна са разочаровани от НАТО и търсят нови формати за гаранция на безопасността на страната. Популярността на алианса пада и сред украинците – от 76% до 72%.(УВести)