Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ХРИСТО ГРОЗЕВ: СЛЕД 2-3 ДНИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ ПУТИН ПО-НАТАТЪК

Киев, 15 март 2022.- Русия не успя да направи блиц-криг в Украйна, руските елити открито заявяват, че курсът на Кремъл е безумен и войната трябва да приключи, а в руските спецслужбите започнаха репресии. Това заяви разследващият журналист от Bellingcat Христо Грозев, съобщава ″Цензор.Нет″.

Според Грозев, руският план А, който е предвиждал за 10 дни всичко да завърши,  се провали, а нов план няма. Няма втори ешелон войски, които биха могли за попълнят загуби и да продължат да воюват със същите темпове. Руската групировка в Украйна няма храна, вода, гориво. Редови руски войници искат да бягат, но т.н. кадъровци разстрелват всички дезертьори.

″Сега е важно да се разбере, какво става в Кремъл, в специалните служби, – казва Христо Грозев. – Операцията в Украйна е приведена в режим на очакване″.

Грозев твърди, като се позовава на негови източници в Кремъл, че е арестуван генерал-полковник Сергей Беседин – ръководител на 5-та служба на ФСБ, който е отговарял за външно разузнаване, в частност, за Украйна. Във ФСБ започнаха репресии.

Христо Грозев сподели, че Путин има два варианта: първи – да се договори с Киев, като отстъпи от част от своите първоначални искания, т.е., Кремъл да направи компромис; и втори – да бомбардира цивилна инфраструктура и население с неконвенционално оръжие, и по този начин да принуди Киев да направи отстъпки. За електората на Путин това ще бъде положителен резултат.

Но, най-вероятно, ще бъде избран първия вариант, твърди Грозев, в полза на който сигналите идват от президента на Турция Реджеп Ердоган и от украинския президент Володимир Зеленский. Очевидно, Путин трябва да осъзнава, че се е оказал в безизходна ситуация. И ако това наистина е така, в интерес на Путин войната да приключи колкото може по-бързо. ″Какво ще решат в Кремъл, ще се види в най-близките два-три дни″, прогнозира Грозев.(УВести)