Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СОЦИОЛОГИЯ: БЕЗПОМОЩНО И ЯЛОВО НАТО РАЗОЧАРОВА УКРАИНЦИ

Политиката на НАТО на ″отворени врати″ се оказа само лозунг, нужни са нови формати

Киев, 15 март 2022.- Броят на украинците, които искат Украйна да е в НАТО, намалява. Причината – безпомощност и яловост на алианса и отказ да закрие небето над страната ни. Това показват данните от социологическото проучване на ″Рейтинг″.

Володимир Зеленский – президент на Украйна от 2019 г.

Ако преди две седмици 76% от нашенците искаха страната ни да бъде член на тази организация, то сега те са 72%. При това, че почти 90% от допитаните настояват НАТО да спаси хората и градовете ни от руските бомбардировки, като или да вкара свои системи на ПВО, или да ни предостави самолети съветско производство (МиГ-29 и Су-24, Су-25).

Днес президентът Володимир Зеленский в изказването си, адресирано към  Великобритания, заяви, че политиката на НАТО на ″отворени врати″ се оказа само лозунг. ″Ние не претендираме за задействате чл.5, само молим да закриете небето и Русия да престане на нанася авиационни удари, – каза Зеленский. – Нужни са нови формати на взаимодействие, нова решителност″. И щом Украйна не може да влезе в ″отворени врати″, то трябва да сътрудничим с общностите, които ще ни помагат и ще ни защитят, например, с вашата, британска, и ще имаме надеждни гаранции, смята украинският президент.(УВести)