Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗА ГЛАВАТА НА РАМЗАН КАДЪРОВ ОБЕЩАВАТ КЪЩА И ЧЕТИРИ ДЕКАРА ЗЕМЯ ОКОЛО КИЕВ

Киев, 14 март 2022.- ″Ако Кадъров наистина е около Киев, всеки боец в армията ни или териториална отбрана трябва да знае, че за главата на този срам за чеченския народ и помагач на Ху#ло ще получи къща и четири декара земя около Киев″, – обещава бившият депутат във Върховната Рада Евген Рибчинский.

Днес Рамзан Кадъров написа в социалните мрежи, че е около Киев и призова бранителите на града да се предадат.

В първите дни на войната част от неговата лична ″гвардия″ се появи в Гостомил край Киев с цел да превземе правителствения квартал и да арестува или убие президента Володимир Зеленский. Но тя е била разгромена от нашите специални части, като после труповете на чеченците са били закарани в морга Беларус. От телефоните им нашите спецслужби са се обаждали в Чечня, за да информират роднини на убитите за станалото. Това разяри Кадъров и, очевидно, той или наистина е дошъл в Украйна, или блефира.

Същевременно пленените руснаци разказват, че от ″кадъровците″ са сформирани известни още от времето на Втората световна война ″заградителни″ отряди, които разстрелват всеки руски войник, тръгнал на отстъпва и да се предаде.

Владимир Путин назнача Кадъров за ръководител на Чечня през 2007 г. след успешен атентат против баща му Ахмат Кадъров.(УВести)