Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДМИТРО КУЛЕБА ОБВИНИ ГЕРМАНИЯ, ЧЕ Е ОТГЛЕДАЛА ПУТИН. ПОПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА СИ!

Киев, 14 март 2022.- ″За съжаление, с политиката си вие помогнахте в Русия да се появи сегашната власт″, – заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, обръщайки се към Германия.

Дмитро Кулеба

Той остро разкритикува Берлин, че в продължение на години е отглеждал Владимир Путин. Затова сега е време, да помогнете на спрем руската военна машина, каза пан Дмитро.

Според него, тъй като Украйна и Германия са страни-партньори, Берлин сега, по време на тази война, трябва да направи поне три неща:

Първо – да достави на Украйна всякакво отбранително оръжие. ″Вие много години поддържахте с Русия мащабно отбранително сътрудничество, и сега е време да направите необходимото за нас, за да се браним″, каза Кулеба.

Второ – да се засилят наказателни санкции против Русия. И по тази линия Германия да е водеща. САЩ, например, са готови да провеждат по-радикална в това отношение политика, но Германия се колебае, казвайки, о, не, трябва сме по-внимателни, да почакаме, да се поогледаме.

Трето – Украйна трябва да стане член на ЕС. Знаем, че това не може да се реализира мигновено. Но очакваме Берлин да съдейства за вземане на подобно решение, защото Украйна е част от Европа, и Европа ще е по-сигурна с Украйна.

В Киев разбират, че на Германия няма да е лесно да промени политиката си. ″В продължение на много години сте залагали на диалог, – заяви Дмитро Кулеба. – Но сега виждаме истинско лице на партньора ви, и това ни струва много скъпо. Убиват нашите деца, разрушават нашите домове. Това означава, че трябва да признаете грешката си и да я поправите. Спрете Путин, защото Украйна не е последната му цел″.(УВести)