Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕГОВОРИ МЕЖДУ КУЛЕБА И ЛАВРОВ ЗАВЪРШИХА БЕЗРЕЗУЛТАТНО

Киев, 10 март 2022.- Днешните преговори в Анталия между Украйна и Русия на ниво външни министри завърши безрезултатно, съобщават украинските медии.

Дмитро Кулеба и Сергей Лавров разговаряха час и половина и в крайна сметка нито една от страните не направи компромис.

Москва за сетен път повтори своите искания, за да спре да бомбардира Украйна: отказ от членство в НАТО, неутралитет, разоръжаване и ″денацификация″, признаване на сепаратистките републики в Донецк и Луганск и признаване на Крим за руска територия. С една дума, руският президент иска пълна капитулация на Украйна.

Отговорът на украинският външен министър беше: ″Украйна не е капитулирала и няма да капитулира″. Предварителните искания на Киев бяха: спиране на огън, извеждане на руската армия от територията на страната и започване на преговори. В навечерие на срещата в Турция президентът Володимир Зеленский даде се разбере, че ″е охладял към НАТО″, което някои анализатори приеха като отказ на Украйна от членството в алианса. Но после Дмитро Кулеба обясни, че влизането в НАТО като стратегическа цел остава, но този път ще отнеме немалко години.

На фона на тези преговори бойните действия в Украйна не спряха. Агресорът продължава да напада от север, изток и юг, но не може да превземе нито един голям град (освен Херсон). Говори се, че Путин освободи осем генерала, не успели да извършат блиц-криг в Украйна.

Според нашите данни, загубите на врага надхвърлят 12 хил. души убити. Руските военнослужещи вече се чудят, за какво воюват. Те се опасяват, че, предвид сериозни санкции, Путин няма да може да им плати и, ако плати в рубли, то при сегашния курс (300 руб. за 1 щ.д., война започна при 80 руб.) обещаното възнаграждение нищо няма да струва.(УВести)